Két ünnep között is látogatható a Nemzetiben a Mária-kiállítás (2018. advent)

December 30-ig van lehetőség a Nemzeti Színházban a Mária-kiállítás megtekintésére. Ez azt jelenti, hogy a kiállítás a két ünnep között is látogatható.

A várakozás heteiben, Advent időszakában egy különleges magángyűjteménynek ad helyet a Nemzeti Színház.

A világ minden tájáról származó műalkotások, emléktárgyak, Szűz Mária-ábrázolások képezik Gera Olga évről évre gyarapodó gyűjteményét.

A Mária-kultuszt maga az Úr Isten indította el azzal, hogy kiválasztott egy fiatal lányt Szent Fia édesanyjává – írja Böjte Csaba a kiállítás ajánlójaként.

Mikor látogatható a kiállítás?

A kiállítás látogatása színháznyitástól (a színházi előadások megkezdése előtt egy óra) az előadások végéig lehetséges.
A kiállítás a két ünnep között is megtekinthető (december 27-től 30-ig) .

Böjte Csaba azt írja, hogy
Az angyal örök érvényű, a Szentírásban leírt csodaszép szavait ismétli meg az Egyház.A Máriát megszólító hívek e szép köszöntéshez áldást mondva megfogalmazzák kérésüket, és már meg is van a Miatyánk után a leggyakrabban mondott imádságunk.

A tárlók között sétálva rádöbbenhetünk, hogy mi, magyarok, kik ősidőktől fogva és Szent István akaratából Nagyasszonyunknak tartjuk Máriát, nem vagyunk egyedül, lám, a többi nép is tiszteli, szereti a Boldogságos Szűzanyát! István király neki ajánlotta fel országunkat, innen a név: Regnum Marianum azaz Mária Országa.Ha Magyarország megtalálja Nagyasszonyát, akkor életet talál.– írta egykor Mindszenty József.

A két ünnep között is látogathatóFORRÁS: NEMZETI SZÍNHÁZ

A gyűjtemény tartalmaz festményeket, szobrokat, könyveket, képeslapokat, egy részük a világ különböző híres Mária-kegyhelyeiről származik. A kiállítás közelebb szeretné hozni a látogatók számára Mária alakját. Oly sok minden elválaszt és megoszt bennünket ezen a világon, jó látni, hogy Mária, Mennyei Édesanyánk milyen sok néppel összeköt – írja a Nemzeti Színház honlapja.

https://www.origo.hu/kultura/20181226-maria-kiallitas-a-nemzeti-szinhazban.html