Istenanya Alapítvány

Az Istenanya Alapítvány célja

 • Az Istenanya Alapítvány célja a Boldogasszony tiszteletének felélesztése, életben tartása, ápolása.
 • Kiállítások és egyéb kulturális programok szervezése, ismeretterjesztés előadások, tárlatvezetések által minden korosztály számára.
 • Művészeti alkotások inspirálása és bemutatása, kegytárgyak gyűjtése, gondozása és terjesztése, a világ Mária-kegyhelyeivel való kapcsolatfelvétel által – felekezettől függetlenül – ökumenikus szellemiségben.
 • A témához kapcsolódó kiadványok megjelentetése és terjesztése.
  Tekintse meg webáruházunkat >>
 • Az Istenanya Alapítvány célja az emberek szívében feléleszteni az Égi Anyához való kapcsolatukat, működése révén az emberek Boldogasszonnyal való szívbéli kapcsolatának erősítése, a magyar néphagyományban is élő Istenanya-tisztelet továbbéltetése.

Alapítványunk fenntartása költségekkel jár (pl. a kegytárgyak raktározása, honlapunk üzemeltetése).
Amennyiben támogatná munkánkat és alapítványunkat, illetve a gyűjtemény fennmaradását, szívesen fogadjuk adományaikat az alábbi számlaszámon: 16200010-10086810
Adója 1%-át is felajánlhatja alapítványunk részére, ehhez adószámunk: 19065746-1-43.
Köszönünk minden támogatást!

Mária-kiállítás

A Szűz Mária és Jézus Krisztus életének eseményeit megjelenítő Mária-kiállításokon a kiállított műalkotások a világ minden tájáról, jelentős részben ismert Mária-kegyhelyekről származnak.

A kiállítás közgyűjtemény, hiszen a látogatóktól számos felajánlás érkezett, amelyek a gyűjtemény részét képezik, így az folyamatosan gyarapszik ezáltal.
Eddigi kiállításaink a helyiek meghívásai által valósultak meg or­­szág­szerte, és ily módon folytatja zarándokútját a jövőben is.

Miért különleges ez a kiállítás?

 • Darabjait magánszemélyek adományozták.
 • Jelenleg több, mint 15 000 műalkotással, emléktárggyal és egyéb kiállítási darabbal rendelkezik a gyűjtemény, amely tudomásunk szerint Európa egyik legnagyobbja ebben a témában.
 • A Föld minden tájáról, közel 50 országból érkeztek alkotások, megmutatva a világ színességét és Mária tiszteletének fontosságát.
 • Minden kiállítás létrejötte civil személyek önkéntes munkájának köszönhető, a raktári munkáktól a felépítésen és lebontáson át a tárlatvezetésig.
 • A gyűjtemény folyamatosan bővül, a kiállításokon az aktuális ünnepnek megfelelően kerülnek bemutatásra az alkotások.
 • 2015 Húsvétja óta, amikor az első kiállítás volt, több, mint 12 000 látogató tekintette meg a gyűjteményt.
 • Budapesten számos helyen fogadhattuk vendégeinket, például a Magyar Nemzeti Színházban és a Duna Palotában, illetve több jelentős vidéki és határon túli városban: Sopronban, Székesfehérváron, Jászberényben, Magyarpolányban, Csíksomlyón és Csíkszeredán. Idén tavasszal a budapesti Párbeszéd Háza adott otthont a rendezvénynek.
 • A szervezést és a gyűjtemény gondozását nonprofit alapítványunk, az Istenanya Alapítvány végzi.

A gyűjtemény hosszú távú elhelyezéséhez állandó kiállítási helyet keresünk Budapest belvárosában, jól megközelíthető helyen. Amennyiben segítségünkre tud lenni egy ilyen helyszín megtalálásában, kérjük, hívjon! ‎(+36 30 414 0110)

Istenanya Alapítvány

1125 Budapest
Városkúti út 14-16. 3. ép. 4.

+36 20 299 3333

Adószám: 19065746-1-43
Bankszámlaszám: 16200010-10086810