Média megjelenések

ADVENTI MÁRIA-KIÁLLÍTÁS INTERJÚ – 2022.december – MTVA Katolikus krónika

A világ körül Máriával Gera Olga segítségével (Mária rádió Napindító műsora – 2023.01.10.)

ADVENTI MÁRIA-KIÁLLÍTÁS INTERJÚ – 2022.12.08. – MÁRIA RÁDIÓ

EWTN Katolikus Világhálózat – 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – 2021. szeptember 4.

Nagyboldogasszony-ünnepi Mária kiállítás Magyarpolányban – Ajka TV 2021.08.20

M5 Híradó – 2021. szeptember 5.

BonumTV riport – 2019. május 7.

Adventi Szűz Mária-kiállítás riport – Pax TV HírHarminc műsora

Adventi Szűz Mária-kiállítás megnyitó – 2018. december 2., Nemzeti Színház, Budapest

Nagyboldogasszony-ünnepi Szűz Mária-kiállítás megnyitó – 2018. augusztus 15., Székesfehérvár

Apostol TV – Mária-kiállítás interjú a Mottó c. műsorban – 2018. január

Apostol TV – Összhang – Ave Maria könyvajánló

M1 Életkor c. műsor – 2017. október 9.

Máriás (élet)minták – az Új Misszió videója

Kiállított kegytárgyak – az Új Misszió videója

A legendás Jerikó rózsája – az Új Misszió videója

Nagyboldogasszony-napi Mária-kiállítás riport az M1 hiradójában

Mária-kiállítás interjú – 2017. augusztus. 13. – Rádió 1

Értesüljön időben a Mária-kiállítások időpontjairól,
iratkozzon fel az e-mail értesítőnkre!

Cikkek, interjúk

ADVENTI MÁRIA-KIÁLLÍTÁS  INTERJÚ – 2022.12.08. - MÁRIA RÁDIÓ

A Szeplőtelen Fogantatás ünnepén ismét, immár 19. alkalommal nyitotta meg kapuit a kiállítás! A Mennyek Királynéja címet viselő tárlat anyagát a világ minden tájáról összegyűjtött Szűz Mária ábrázolások, műalkotások és emléktárgyak képezik. A maga nemében egyedülálló rendezvénnyel Advent és Karácsony meghitt időszakában szeretnénk közelebb hozni az ünnep hangulatát és Mária alakját az emberekhez.

Nagyboldogasszony-ünnepi Mária kiállítás Magyarpolányban

Augusztus 15-én nyitotta meg kapuit a Mennyek királynéja című Nagyboldogasszony-ünnepi Mária kiállítás a magyarpolányi plébánián. A tárlaton több mint 5000 kiállítási tárgy látható, melyek többsége ismert Mária kegyhelyekről származik, de két-háromszáz éves restaurált műalkotásokat is megcsodálhatnak az idelátogatók.

Máriával a világ körül (2019. pünkösd)

Több ezer vallásos tematikájú, főként Szűzmáriához és Jézushoz kötődő tárgy képezi a magyarországi Gera Olga magángyűjteményét, amelynek egy részét a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házának márványtermében lehet megtekinteni június 9-éig. A festmények, szobrok, emléktárgyak, medálok, képeslapok, szentképek a világ minden tájáról, jelentős részben ismert Mária-kegyhelyekről származnak, ugyanakkor magánszemélyek adományai is gazdagítják évről évre a gyűjteményt.

„Az igazi minőségek a szívhez tartoznak” (2019. húsvét)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az idei húsvét egyik legszebb és kétségtelenül az ünnephez tökéletesen illő színfoltja a solymári Bauernhausban megrendezett Mária-kiállítás volt. Akik valamennyire ismerik Solymár történetét, azok tudhatják, hogy Szűz Mária, mint a keresztény kultúrkör egyik kiemelt alakja községünk életében is meghatározó szerepet játszott egykoron.

Két ünnep között is látogatható a Nemzetiben a Mária-kiállítás (2018. advent)

December 30-ig van lehetőség a Nemzeti Színházban a Mária-kiállítás megtekintésére. Ez azt jelenti, hogy a kiállítás a két ünnep között is látogatható. A várakozás heteiben, Advent időszakában egy különleges magángyűjteménynek ad helyet a Nemzeti Színház. A világ minden tájáról származó műalkotások, emléktárgyak, Szűz Mária-ábrázolások képezik Gera Olga évről évre gyarapodó gyűjteményét.

Mária-kiállítás nyílt a Szent István Művelődési Házban (2018. Nagyboldogasszony-ünnep)

A Szent Korona Máriának, a Mennyek Királynéjának történő felajánlása 980. évfordulóján, Nagyboldogasszony ünnepén nyílt Mária-kiállítás a Szent István Művelődési Házban. A kiállított gyűjtemény maga is jubilál, hiszen tizedik alkalommal mutatkozik be a több hazai várost és Csíksomlyót is megjárt kegytárgyak egy része. A teljes gyűjtemény a több évtizedes gyűjtőmunka eredményeként ma közel 7500 darabból áll.

Máriás (élet)minták

Nagy becsben tartotta őket egy cipősdobozban, míg az óriásira duzzadt – s immár kiállításokon bemutatott – anyag részeként albumokba kerültek… Magángyűjteményéből Olga időről időre összeválogat egy (jó nagy) kiállításnyit – felvételünk a 2018. húsvéti tárlaton készült Budapesten, a Magyarok Házában.