Az Istenanya Alapítvány célja a Boldogasszony tiszteletének felélesztése, életben tartása, ápolása. Kiállítások és egyéb kulturális programok szervezése, ismeretterjesztés előadások, tárlatvezetések által minden korosztály számára. A témához kapcsolódó kiadványok megjelentetése és terjesztése. Művészeti alkotások inspirálása és bemutatása, kegytárgyak gyűjtése, gondozása és terjesztése, a világ Mária-kegyhelyeivel való kapcsolatfelvétel által – felekezettől függetlenül – ökumenikus szellemiségben. Az Alapítvány célja az emberek szívében feléleszteni az Égi Anyához való kapcsolatukat, működése révén az emberek Boldogasszonnyal való szívbéli kapcsolatának erősítése, a magyar néphagyományban is élő Istenanya-tisztelet továbbéltetése.
A Szűz Mária és Jézus Krisztus életének eseményeit megjelenítő Mária-kiállításokon a kiállított műalkotások a világ minden tájáról, jelentős részben ismert Mária-kegyhelyekről származnak. Közel 9000 műalkotással a gyűjtemény tudomásunk szerint Európa egyik leg­na­gyobbja ebben a témában, mely az elmúlt években kiállításra került a Magyar Nemzeti Színházban, illetve több jelentős városban: többek között Székesfehérváron, Sopronban, Jászberényben és Csíkszeredán.
A kiállítás közgyűjtemény, hiszen a látogatóktól számos felajánlás érkezett, amelyek a gyűjtemény részét képezik, így az folyamatosan gyarapszik ezáltal.
Eddigi kiállításaink a helyiek meghívásai által valósultak meg or­­szág­szerte, és ily módon folytatja zarándokútját a jövőben is.

Istenanya alapítvány

1125 Budapest
Városkúti út 14-16. 3. ép. 4.

+36 20 299 3333

Adószám: 19065746-1-43
Bankszámlaszám: 16200010-10086810

Üzenjen nekünk: